30 Ocak 2014 Perşembe

Antika Sever misiniz?

Bugün ufak bir antika sergisini gezdim.Alışveriş merkezi içinde açılan gerçekten ufak bir tane. Ama nostalji bu dozda güzel :)


Benim en çok ilgimi çeken bu eski fotoğraf makineleri oldu. Teknolojiye bayılırım ama üstünde flaş niyetine kocaman bir ayna olan ve eski filmlerde özellikle gazetecilerin kullandığı makineler çok hoşuma gitti. Tanımadığımız insanların siyah beyaz fotoğrafları ise biraz korku filmlerini çağrıştırmıyor mu size de?

 

Tabiki eski plaklar.. Nilüfer'in gençliğine bakar mısınız? Zeki Müren her zaman benim rakı masası arkadaşımdır böyle saklamaları olmamış..

Bir kitap yazma hazırlığındayım.Bu masa biraz kasvetli olsa da daktilom olsun isterdim.Gece karanlığında tık-tık sesleirnde yazmak ilham verici olabilirdi.

Bu hem şömine hem saat hem de müzik kutusu. Şimdilerde bile böyle birşey yapılmadı. Şahane!!

Asıl paylaşmak isediğim ise bu minik sergiyi gezerken ve fotoğrafları çekmeye çalışırken çok tatlı ve modern bir teyze de geziyordu.Bir şekilde selamlaştık ve klasik bizim zamanımızda adlı sohbetimiz başladı. Teyzecim plaklardan,kömürlü ütülerden,daktilolardan onları nasıl kullandığından bahsederken birkaç çocuk etrafımızda koşturuyordu. Beni bilenler bilir pek çocuk hayranı değilimdir özellikle kucağa alınma yaşı geçenlerle aramda pek iyi değildir. Teyzemde bunu farketmiş olucak ki şöyle dedi: Eski çocuklara neyi nerde ne zaman yapabileceği öğretilirdi. Baksana şimdi kışın anneleri dondurma alıyor. Hiçbirşeyi özlemiyorlar kolayca elde ediyorlar.Bu çocuk yazı niye heyecanla beklesin ki artık??işte hep bundan :))
Belki de bu kadar basitti gerçekten biraz bişeyleri özlemeliyiz. Siz ne dersiniz??

6 yorum:

  1. Bu yazının konusu çok ilgimi çekti :) Benim bir arkadaşım da antika fotoğraf makinaları topluyor ve parçalarını birleştirip çalışabilir bir tane çıkarıyor ortaya.
    Bu arada sayfama takip etme butonu ekledim. Siz de beni takip eder ve her türlü yorumunuzu paylasirsaniz çok sevinirim.
    garajsatisim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bu postun başlığını görür görmez bloguna daldım diyebilirim. Diğer yazılarını da merakla okuyorum:) Banada beklerim.

    Sevgiler
    http://kizilcikserbetimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) çok çok mutlu oldum yorumuna

      Sil